Mády Éva

1. Milyen terméket vásároltál?

A Leuchtturm1917 Bullet Journal Mediumot választottam, A5 méretben és smaragdzöld színben.

2. Miért erre esett a választás?

Többféle naptárt is használtam egyszerre: a munkámhoz volt határidőnaplóm+asztali naptáram, a családi programokat fali naptáron követtük és mindig tele voltak firkálva jegyzetekkel vagy tűzdelve cetlikkel. A táskám zsebében pedig tartottam kártyanaptárt is.Többféle online variációt is kipróbáltam már, de nem voltak hosszú életűek nálam. Ezért a Bullet Journal technikához ez tűnt a legpraktikusabbnak. Most már minden 1 helyen van, nem fordulhat elő “rászervezés”, kellemes a mérete. a könyvjelzőknek köszönhetően megszűnt “a hová is írtam fel/be”? érzéssel járó lapozgatás.

3. Ismerted korábban a Leuchtturm1917 termékeit?

Láttam már korábban írószerboltokban, de nem tudtam, mire valók. Akkor értettem meg, amikor rábukkantam Cili oldalára, a zezilre.

4. Milyen volt az első benyomás?

Egy kemény táblás füzetet vártam. Egy életérzés érkezett. Annyira szép, hogy alig mertem hozzányúlni. Prémium minőség.

5. Milyen használat közben?

Kb. 2 hét múlva kezdtem el belakni. Lépésről-lépésre követtem az utolsó oldalakon található használati javaslatokat. Az angol szöveg könnyebb értelmezéséhez a zezil bolt részletes termék ismertetőjére támaszkodtam. Amit elrontok, inkább úgy hagyom. Nincs szívem összefirkálni.

6. Mire használod?

Az életünk minden területét érintő terveinket, céljainkat ide gyűjtöttem össze. Van, amit csak szövegesen, de vannak naptár rendszerbe/táblázatba foglaltak is. A rendszeresen ismétlődő események-, rutin tevékenységek- és feladatok észben tartására trackereket használok. Így ezek csak jelzés szinten jelennek meg a napi listákon. Az impulzusokat, bevillanásokat azonnal beírom a kategóriájuknak megfelelő oldalra. Ezzel nemcsak a cetlik halmaza szűnt meg – már ez sem lenne kevés -, de az idegesítő, időrabló keresgélésnek is vége. Ott van minden, ahová való, csak oda kell lapozni.

+1. Vezettél korábban Bullet Journalt?

Még soha. 2016. novemberben találkoztam először a Bullet Journallal. Cili azt írta, nem kell más, csak 1 akármilyen füzet és 1 toll. Így kezdtem. Tudnom kellett, hogyan működik, mennyi idő alatt értem meg a logikáját és mit ad nekem a használata.

+2. Mik a tapasztalataid?

Nagyon elfogult vagyok a BuJoval szemben. Szeretem. Már most van ötletem, hogy mire tudnám még használni és a havi tervezőmet, a jövő hónaptól, új szereplővel fogom bővíteni. A jelölések közül még csak az alapokat használom és a színezést egyenlőre hanyagolom. A dekorálása erősen minimalista, de próbálkozom. Meglepődve tapasztaltam, több időm lett és jobban szervezettek a napjaim.

7. Mondanál pár szót magadról?

A nevem Mády Éva. Régóta vagyok már fiatal. Közgazdászként kezdtem a pályafutásomat. Oklevelet kaptam, mint reflexológus- és fitoterapeuta. Emellett asztrológusi diplomám van. Nem készítek hagyományos horoszkópokat. Sokkal jobban érdekelnek a Hold hatásai az emberi testre- és lélekre, valamint az óra-asztrológia. Élményekben gazdag életem tapasztalatait osztom meg a biborkalaposok.hu oldalon. Idei céljaim közt szerepel, hogy – új profillal – újra indítom a bionline.hu honlapomat, amely korábban egészségügyi prevenciós blog- és webáruházként működött. A prevenció marad, de a témakört jelentősen ki fogom bővíteni. Hiszen nemcsak az egészségünkre kell vigyázni.

Mindeközben feleség, családanya és nagymama vagyok, szimultán. Felneveltünk 3+2=4 gyermeket, 3 lányt és 1 fiút. Jó érzés látni, hogy törekvőek és boldogulnak nélkülünk. Van már 3 fiú unokánk. Amióta mindketten nyugdíjasok vagyunk, több időnk jut egymásra és a családra is. Tavasztól őszig a kertünkben molyolunk és utazunk, de csak országon belül.

8. Hogyan találtál rá a zezil boltra?

A Bullet Journal lényegét kerestem, magyarul. Így bukkantam rá Cili honlapjára.

9. Meg voltál elégedve a „kiszolgálással”?

Maximálisan.

10. Min javítanál vagy változtatnál?

Jó lenne, ha például tollakat- vagy a csinosításhoz szükséges tárgyakat- és eszközöket is itt lehetne megvásárolni.

11. Ajánlanád másnak is a zezilt?

Igen, feltétlenül.

  • azoknak, akik szeretik átlátni a dolgaikat,
  • akik egy kis időre- és nyugalomra vágynak,
  • akik szeretik leírni a hallott bölcsességeket, jó gondolatokat,
  • akiknek kell a biztonságérzet, hogy “minden szinten, szinte minden” egy helyen lesz,
  • akiknek több életterületet kell koordinálniuk,
  • akiknek bizonyíték kell a leírt célok erejéről
  • és nem utolsó sorban azoknak, akik szeretnék megőrizni memóriájuk frissességét.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.