Leuchtturm1917 Bullet Journal

Habár a Bullet Journal egy határidő-teendőlista-emlékkönyv vezetésére szolgáló rendszer és nem egy konkrét előrenyomott füzet, létezik egy igazi Bullet Journal jegyzetfüzet.

A Leuchtturm1917 cég és Ryder Carroll a Bullet Journal megalkotója közösen hozott létre egy speciális füzetet, ami nem csak egy prémium minőségű jegyzetfüzet, hanem segítséget nyújt neked a saját Bullet Journal-od vezetésében is.

A Bullet Journal jegyzetfüzet alapját egy hagyományos Leuchtturm1917 keményfedeles, ponthálós papírral készült jegyzetfüzet képezi. Korábban már írtam ennek a füzetnek a tulajdonságairól, így most azt szeretném bemutatni, hogy mivel több, egy igazi Bullet Journal füzet.

img_1203-2

Ez bizony angol nyelvű

Sajnos a Bullet Journal füzet csak angol nyelven érhető el. De jó hír azoknak, akik nem tudnak angolul, hogy így is rejteget olyan tulajdonságot magában, amik használatához nem kell nyelvtudás!

Ami kimaradt

Kezdjük talán azzal, hogy mi az, ami nincs meg benne.

Valami oknál fogva a hagyományos jegyzetfüzetek végén található 8 perforált lapot elhagyták. Valószínűleg azért, mert a füzet utolsó lapjai más feladatot kaptak. Igazából én még nem éreztem hátrányát ennek a változtatásnak.

Amiben más

A borító

A jegyzetfüzet fedlapján egy mélynyomott felirat található: BULLET JOURNAL.

web_bullet-journal

A szín

A Bullet Journal füzetek kétfajta színben érhetőek el. Sokáig csak feketében gyártották, de 2016. novemberétől már smaragdzöld színben is kapható.

A jelölés

A Bullet Journal egyik alapeleme, hogy különböző felsorolásjelekkel különbözteted meg egymástól a feljegyzéseidet. Ezeket a jelöléseknek van egy Ryder Carroll általán kidolgozott formája, de természetesen ezt teljesen a magad képére formálhatod (ahogy a Bullet Journal minden egyes elemét!).

A füzetet kinyitva nem csak az adataidnak van helye, hanem a bal oldali lapon van egy táblázat a jelöléseknek. Gyárilag tartalmazza a Bullet Journal jeleket, de van hely a saját jelölésednek is.

Hasznos ötletek

A tartalomjegyzék előtti oldalon négy hasznos ötletet találsz, amik segítenek az első Bullet Journalod elkezdésénél.

A tárgymutató

A tárgymutató nem 3, hanem 4 oldalnyi területet foglal magába.

Nincs szétbontva oldalszámra és témára a táblázat, csak egy oszlop van. Így lehetőséged van az egyes témák után felírni az összes hozzá tartozó oldalszámot. De ha a hagyományos sorrendet részesíted előnyben, azt is választhatod.

A tárgymutatóban máris fel van tüntetve két elem: a Future Log: 1-4 (Jövőbeli tervező) és az Instructions: 241-248 (Instrukciók).

img_1208-2

A Future Log, azaz a Jövőbeli tervező

A tárgymutató után kezdődik az oldalszámozás. Az első négy lap tetejére nyomtatott betűkkel fel van írva: Future Log. Ide írhatod minden jövőbeli tervedet hónaponkénti bontásban.

Instrukciók

A jegyzetfüzet végén egy részletes leírást olvashatsz a Bullet Journal rendszeréről tippekkel, ötletekkel kiegészítve.

A könyvjelző

A Leuchtturm1917 jegyzetfüzetei és a speciális Bullet Journal kiadás között talán a legszembetűnőbb különbség, hogy nem két könyvjelző van, hanem három. Három különböző színben. Ez nagy segítség lehet számodra, amikor egyszerre több dolgot szeretnél könnyen megtalálhatóvá tenni.

Fehér, szürke és fekete színű könyvjelzők vannak a fekete színű füzetben, a smaragdzöldben fehér, smaragdzöld és fekete színűek vannak.

img_1205-2

Mikor válaszd a Bullet Journal kiadást?

Ha szeretnél valami különlegeset, akkor mindenképpen jó választás ez a speciális kiadás!

Azon kívül, hogy prémium minőségű jegyzetfüzetről van szó kapsz még mellé egyfajta „életérzést”: Te is a csapat tagja vagy! Hivatalosan is egy Bullet Journalt tartassz a kezedben! 

Az ötletes tippek folytán olyan érzésed van, hogy ezt a füzetet neked készítették volna. Neked szeretne segíteni, hogy jobban átlátsd ezt a hatékony naplóvezetési módszert!

img_1210-2

Leuchtturm1917 Bullet Journal – tulajdonságok

 • a füzet borítóján mélynyomott felirat található : BULLET JOURNAL
 • keményfedeles borítás
 • három könyvjelző ( egy fehér, egy fekete és egy smaragdzöld színű)
 • külön oldal a jelöléseidnek
 • külön oldal az adatoknak
 • tippek a Bullet Journal elkezdéséhez  a kezdő lapon (angol nyelven)
 • 4 oldalnyi egy oszlopos tárgymutató (előre fel van tüntetve benne a Future Log- Jövőbeli tervező és az Instructions-Instrukciók)
 • 4 oldal a Jövőbeli terveződnek
 • 8 oldalnyi Instrukció a Bullet Journal vezetéséről a füzet végén (angol nyelven)
 • 249 számozott oldal
 • ponthálós papír, halvány szürke pontokkal, egymástól 5 mm távolságra
 • minőségi savmentes papír, amin nem folyik meg a tinta és nem áztatja el
 • kötött, síkra nyitható füzet
 • lekerekített sarkok
 • rugalmas zárógumi a füzet színével azonos színben
 • zseb a füzet hátsó borítóján
 • archiváló és jelölő matricák

Technikai információk összefoglalva:

 • Oldalak száma: 249 oldal
 • Fedés módja: keményfedeles
 • Kötés módja: cérnafűzött
 • Papír tömege: 80 g/m²
 • Papír színe: krémszínű
 • Jegyzetfüzet mérete: 21 cm magas, 14,5 cm széles, 1,8 cm vastag
 • Jegyzetfüzet súlya: 422 g

 


Nincs a készleten olyan füzet, amit szeretnél? Jelezd nekem a Kívánságlista oldalon!

 

4 thoughts on “Leuchtturm1917 Bullet Journal

 1. Akkor én amit vettem az nem Bullet Journal füzet? Az elején négy oldalban tartalomjegyzék van (nemcsak angol nyelven hanem németül is) A jelöléseket nem adja meg. Viszont az utolsó boritó alatt egy boriték lapul. Két könyvjelző van benne az egyik smaragdzöld a másik csikos.

  1. Nem. Egy Pocket – A6-os méretű Leuchtturm1917 ponthálós jegyzetfüzetet vásároltál! Amit, attól függetlenül, hogy nem egy Bullet Journal kiadás, ugyanúgy tudsz Bullet Journal céljára használni! Itt olvashatsz róla részletesebben: https://www.bolt.zezil.hu/leuchtturm1917-a-jegyzetfuzet/
   Bullet Journal kiadás jelenleg csak Medium – A5-ös méretben van és két színben készül. Nálam egyenlőre a smaragdzöld színűt lehet kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.